חפש עורך דין לפי תחום משפטי
| |

החברה המרכזית להפצת משקאות בע"מ נ' רמי לוי שיווק השקמה תקשורת בע"מ ואח'

תאריך פרסום : 21/02/2013 | גרסת הדפסה
תא"מ
בית משפט השלום פתח תקווה
8777-09-10
11/02/2013
בפני השופט:
ניצה מימון שעשוע

- נגד -
התובע:
החברה המרכזית להפצת משקאות בע"מ
הנתבע:
1. רמי לוי שיווק השקמה תקשורת בע"מ
2. הראל חברה לביטוח בע"מ

פסק-דין

פסק דין

אין חולק כי ביום 18.2.09 ארעה תאונה בחניון פתוח, עת התנגשה המלגזה שבבעלות הנתבעת 1 בדלת משאית קירור שבבעלות התובעת, אשר הגיעה כדי לפרוק סחורה במקום. התאונה ארעה בעת שהמלגזה היתה נהוגה ע"י נהגה, העד מטעם הנתבעות, אשר נסע בסמוך לדופן המשאית.

המחלוקת בין הצדדים הינה בשאלה, האם בעת פגיעת המלגזה בדלת המשאית, היתה הדלת תפוסה על התופסן וצמודה לקבינה, לאחר פתיחתה לצורך פריקת סחורה, או שלא הוצמדה כהלכה בתופסן ועל כן הועפה פתאומית ע"י הרוח ופגעה במלגזה בעת נסיעתה.

עדי התביעה לא היו נוכחים ברגע התאונה, מאחר שנהג המשאית היה במחסן בעת קרות התאונה ואילו עוזר הנהג היה בתוך ארגז המשאית לצורך פריקת סחורה, אך הנהג העיד כי פתח את הדלת והצמיד אותה כהלכה בתופסן, וכי אלמלא היתה מוחזקת ע"י התופסן, היתה הדלת חוזרת אוטומטית למצב של סגירה מלאה. זאת בהתאם למנגנון הפתיחה והסגירה של הדלת, המוכר לו מנסיונו הרב עם המשאית.

מנגד העיד עד ההגנה, כי חלף בנסיעה בצמוד למשאית, כשבאופן פתאומי השתחררה הדלת מאחיזתה עקב משב רוח, ופגעה בדופן המלגזה.

עדותו של נהג המלגזה אינה משכנעת בהיתכנותה הלוגית, מאחר שמדובר בדלת כבדה ולא בעלה הנידף ברוח, ולכן סביר בעיני לקבוע כי אילו לא היתה הדלת תפוסה כהלכה בתופסן, כטענתו, היתה משתחררת מיד ולא מחכה ל"משב רוח". לפיכך אני דוחה את גרסת עד ההגנה.

בנסיבות אלה, סבירה יותר מסקנתם של עדי התביעה, כי נהג המלגזה ניסה לעבור בין המשאית לבין משאית אחרת שחנתה בסמוך, אך לא העריך נכון את המרווח ועל כן פגעה דופן המלגזה בדלת ועיקמה אותה.

לא מצאתי תימוכין מספיקים לטענת ההגנה, כי תופסן הדלת לא ניזוק ועל כן ניתן להסיק שהדלת לא היתה תפוסה בתופסן בעת קרות ההתנגשות. החלק המתועד בתצלומים הינו רק חלק אחד של התופסן, ואין להסיק מהם כי החלק האחר לא ניזוק. כך גם לגבי חווה"ד השמאי, שהרי הדלת הוחלפה בשלמותה.

לפיכך אני קובעת כי הנתבעות אחריות לתאונה.

לעניין הנזק, אמנם השמאי שערך את חווה"ד נפטר ולא היה יכול להעיד על חוות דעתו, אך מדובר במסמך שנערך במהלך העבודה הרגיל ואשר עוסק רק באומדן הנזקים מבחינה כספית, כאשר לגבי עצם קיומם של הנזקים, קיימים גם תצלומים. לפיכך אין מניעה להגיש את חווה"ד ולהסתמך עליה.

לעניין נזקים קודמים של הדלת, הרי שהשמאי לקח בחשבון את הבלאי הקודם של הדלת בחוות דעתו.

לפיכך אני מקבלת את התביעה ומחייבת את הנתבעות לשלם לתובעת את סכום התביעה בצירוף הפרשי הצמדה וריבית כחוק מיום הגשת התביעה ועד התשלום בפועל.

כמו כן אגרת המשפט כפי ששולמה, שכר העדים כפי שנפסק ושכ"ט עו"ד בסך 1,500 ₪.

ניתן היום, א' אדר תשע"ג, 11 פברואר 2013, בהעדר הצדדים.

התוכן בעמוד זה אינו מלא, על מנת לצפות בכל התוכן עליך לבחור אחת מהאופציות הבאות: הורד קובץ לרכישה הזדהה

בעלי דין המבקשים הסרת המסמך מהמאגר באמצעות פניית הסרה בעמוד יצירת הקשר באתר. על הבקשה לכלול את שם הצדדים להליך, מספרו וקישור למסמך. כמו כן, יציין בעל הדין בבקשתו את סיבת ההסרה. יובהר כי פסקי הדין וההחלטות באתר פסק דין מפורסמים כדין ובאישור הנהלת בתי המשפט. בעלי דין אמנם רשאים לבקש את הסרת המסמך, אולם במצב בו אין צו האוסר את הפרסום, ההחלטה להסירו נתונה לשיקול דעת המערכת
הודעה Disclaimer

באתר זה הושקעו מאמצים רבים להעביר בדרך המהירה הנאה והטובה ביותר חומר ומידע חיוני. עם זאת, על המשתמשים והגולשים לעיין במקור עצמו ולא להסתפק בחומר המופיע באתר המהווה מראה דרך וכיוון ואינו מתיימר להחליף את המקור כמו גם שאינו בא במקום יעוץ מקצועי.

האתר מייעץ לכל משתמש לקבל לפני כל פעולה או החלטה יעוץ משפטי מבעל מקצוע. האתר אינו אחראי לדיוק ולנכונות החומר המופיע באתר. החומר המקורי נחשף בתהליך ההמרה לעיוותים מסויימים ועד להעלתו לאתר עלולים ליפול אי דיוקים ולכן אין האתר אחראי לשום פעולה שתעשה לאחר השימוש בו. האתר אינו אחראי לשום פרסום או לאמיתות פרטים של כל אדם, תאגיד או גוף המופיע באתר.



שאל את המשפטן יעוץ אישי, שלח את שאלתך ועורך דין יחזור אליך
*
*
*
*

חיפוש עורך דין לפי עיר

המידע המשפטי שחשוב לדעת – ישירות למייל שלכם!
הצטרפו לניוזלטר וקבלו את כל מה שחם בעולם המשפט
עדכונים, פסקי דין חשובים וניתוחים מקצועיים, לפני כולם.
זה הזמן להצטרף לרשימת התפוצה
במשלוח הטופס אני מסכים לקבל לכתובת המייל שלי פרסומות ועדכונים מאתר פסק דין
הוקם ע"י מערכות מודרניות בע"מ